BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Followers

Friday, May 28, 2010

Bkn slh Media.. Slh ehem...



Punca utama kekalahan Datuk Lee Chong Wei dalam Thomas Cup baru² ni telah dikenalpasti. Semuanya dek kerana dia lemas dipeluk bini PM Najib, Rosmah Mansor!..

Thanks Aby Rad's blog..

Tuesday, May 25, 2010

CHELsea Make in a move..



Dgr2 kata, chelsea akan bid ^M tok mndapatkan khidmat Attacking midfielder Israel ini dripada Liverpool bg mngantikan Joe cole yg tidak diketahui status perpindahannya.. Ini juga myebabkan dilema kembali kpada salomon kalou yg mana prestasinya yang tidak kosisnten dalam Chelsea.. Adakah ianya berhasil??.. sma2 kite tgk season dpn k?...

Sjer2..



Pergh,.. ayam pun dh de hot tub.. aku ni bler la lgik nak da..hahaha

LAwaK BikiN PanAS da...



Kisah Peminta Sedekah

Pada satu hari seorang peminta sedekah meminta sedekah di tepi jalan. Mira yang kebetulan lalu didepan peminta sedekah tersebut tersenyum-senyum melihat melihat peminta sedekah tersebut. Peminta sedekah itu kehairanan lalu bertanya, "mengapa awak senyum-senyum ni? Awak syok saya ye?". Mira pun tergelak lalu berkata, "taklah, cikgu sekolah saya cakap senyum itu satu sedekah". " Ceh, bikin lawak" bisik peminta sedekah tersebut.

Kasi Cantik Desktop



Object Dock Plus adalah merupakan software dimana kita dapat menguruskan short2 cut pada dektop kita dgn animasi yg menarik.. mls nk ckp byk pape pun lyn r dlu..huhuhu..

A listing of some Plus Exclusives:
# Tabbed Docks for the ultimate in stylish organization!
# Create as many docks as you'd like!
# Show your system tray icons in your dock
+) Special taskbar options
+) Task grouping
+) Colorize backgrounds to your liking in a single click
+) More mouseover effects
+) Automatically hide your dock for maximized applications

System Requirements:

* Windows Vista/XP/2003/2000 (32-bit)
20MB free drive space
256MB RAM
* Languages supported:
English, French, German, Italian, Polski, Russian, Spanish, Serbian (srpski) Note: The interface has been localized for these languages, but the documentation and help (where available) will be in English.

http://hotfile.com/dl/39755810/b80b697/Object_Dock_Plus_Version_1.90_By_me.rar.html

Friday, May 7, 2010

Goal Update..


Maybe antara korg yg xtaw atau yg x pnh amek taw sal gol2 kt Liga Ingeris ni.. haaa... Papa nk kongsi la sket mengenai data yg papa cilok dri Espn nih..haha..

Rank Player Team Goals
1 Didier Drogba Chelsea 26
Wayne Rooney Manchester United 26
3 Darren Bent Sunderland 24
4 Carlos Tevez Manchester City 23
5 Frank Lampard Chelsea 21
6 Jermain Defoe Tottenham Hotspur 18
Fernando Torres Liverpool 18
8 Cesc Fábregas Arsenal 15
9 Emmanuel Adebayor Manchester City 14
10 Louis Saha Everton 13
Gabriel Agbonlahor Aston Villa 13

hahaa.. bkn stkt kedudukan chelsea n MU ja nk rebut.. penyerang dua2 team pun nk rebut gak.. mslh2.. pape pn papa nk Drogba la mng kn..hahaha.. kte usha je la nt ahad nih..

HeHE.. PnDI BeruK BEGuRO..


hehehe.. jgn Mara rr.. Nt kne Jual.. Kt cni papa nk wat ksimpulan bkn manusia je pndi dating Bruk pun pndi gak..haha.. tp beza Beruk n Manusia.. law Beruk Kantoi xde hall.. law manusia sendiri r mau igt..huhuhu... Slmt beramal..huhu

FAkta2 PELIk Tp Butul punyA.




1. Nama yang paling banyak digunakan di dunia adalah Mohammed.

2. Satu-satunya makanan yang tidak akan busuk? Jawapan : madu.

3. Siput boleh tidur selama 3 tahun.

4. Dalam 18 bulan, 2 ekor tikus membiak lebih dari sejuta anak tikus!

5. Memakai headphone selama satu jam dapat menstimulasi perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda!

6. Setiap lipstik mengandung sisik ikan.

7. Apa persamaan baju kalis peluru, printer laser, tangga kecemasan dan wiper kenderaan? Jawapannya : semua ditemukan oleh perempuan ! Ha !

FAkta2 PELIk Tp Butul punyA.




1. Nama yang paling banyak digunakan di dunia adalah Mohammed.

2. Satu-satunya makanan yang tidak akan busuk? Jawapan : madu.

3. Siput boleh tidur selama 3 tahun.

4. Dalam 18 bulan, 2 ekor tikus membiak lebih dari sejuta anak tikus!

5. Memakai headphone selama satu jam dapat menstimulasi perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda!

6. Setiap lipstik mengandung sisik ikan.

7. Apa persamaan baju kalis peluru, printer laser, tangga kecemasan dan wiper kenderaan? Jawapannya : semua ditemukan oleh perempuan ! Ha !

Thursday, May 6, 2010

TRIVIA Menariks..




Purata setiap manusia manusia memiliki 100,000 helai rambut dan tumbuh lebih cepat pada waktu malam.Sementara itu, hidung pula dikatakan dapat mengenal pasti 10,000 jenis bau yang berbeza-beza.

*Setiap hari darah beredar sejauh 180,000 Km dalam tubuh manusia.

*Ikan emas adalah satu-satunya haiwan yang dapat melihat cahaya inframerah dan ultraungu

*Setiap 1 cm persegi kulit manusia, didapati mengandungi 7 meter pembulu darah

*Terdapat banyak spesies labah-labah yang sanggup mengorbankan tangan dan kaki utk dimakan anak-anaknya yang baru menetas. Langkah ini adalah utk mengelakkan anak-anaknya itu daripada memakan sesama sendiri.

DeNDA AlAF BWU..




hahaha.. Kpd ckgu2 yg xdapat dnda murid2 dya denda lari keliling padang jgn frust menonggeng dlu.. lek luuu.. Ni ckgu PAPA Z nk cdgkan dnda alaf bru yg bek yer..hahaha... Kmfem waa ckp lu dorg taubat x nk buat dh..hahaha..

Tuesday, May 4, 2010

SyeS.. GENIus!!



HAha.. seyes genius.. knpa papa kta mcm 2 sb time2 mkn pun dorg leh piki nk wat seni2 nih.. law papa, time2 mkn ni la xde ye pk2.. enjoy lgi mkn de r..hahaha.. Sb 2 dak ni mmg genius smbil mkn leh pk..hahaha.. Hbt2..

Software Baek Punye



Software ni agak bags la bagi sesiapa yg menggemar untuk mendownload sperti PAPa Z..huhuhu.. ty la membe sapa Tokan Cter.. hahaha.. kla nk kongsi sofware ni dya mampu untuk meningkatkan kelajuan download anda.. P lGi kasi rembatla software ni.. n slamat mencuba..

http://hotfile.com/dl/41008248/775554c/Download_Accelerator_Plus_9.4.0.6.rar.html (LINK)

Monday, May 3, 2010

TRIviA MeNaRIKsss... ASAL Usul



Berikut adalah senarai nama syarikat terkemuka dan bagaimana mereka boleh mendapat nama berkenaan. Anda tak perlu tahu pon pasal perkara ini, tapi jika anda tahu ia akan jadi satu ilmu yang berguna dan boleh berlagak dengan rakan-rakan hohoho..

1. Google – asalnya dari perkataan googol yang menyampaikan misi syarikat untuk menjadi sumber penyampai maklumat terulung di internet,tapi telah disalah eja jadilah google. Nasib baik salah eja kalau tak cam pelik je nama googol tu.

2. Adidas – diambil daripada nama founder mereka Adolf (Adi) Dassler

3. McDonald’s – diambil daripada nama keluarga Dick McDonald dan Mac McDonald yang merupakan orang pertama yang membuka restoran McDonald’s pada tahun 1940

4. Nike – diambil sempena nama Dewi Kejayaan Greek

5. Nintendo – maksud Nin-Ten ialah “Heaven blesses hard work” (aku tak pasti macam mana nak translate jadi BM =.=”) manakala do itu adalah nama common yang digunakan pada akhir nama kedai di Jepun.

6. Starbucks – diambil daripada nama watak Starbuck dalam novel Moby-Dick;

7. BMW – diambil daripada perkataan Bayerische Motoren Werke (Bavarian Motor Factories)

8. Yahoo! – diambil daripada Yet Another Hierarchical Officious Oracle. Yahoo pada mulanya digunakan dalam buku Gulliver’s Travel yang menggambarkan seorang yang tidak kelihatan dan berpewatakan seperti manusia lain. Pengasas yahoo David Filo dan Jerry Yang pilih nama tu sebab mereka menganggap mereka adalah golongan yahoo

9. Xerox – berasal daripada perkataan Greek yang bermaksud kering.

10. HP – pengasas syarikat ini Bill Hewlett dan Dave Packard main lambung syiling nak tentukan sama ada syarikat baru mereka bernama Hewlett-Packard atau Packard-Hewlet.

EXam2 Oh Exam...



Adui... org lain dh reda demam.. aku ni bru nk demam exam.. aduyai.. pape pun yg dh hbs 2.. enjoy ek puas2.. nt msk sem menderita blik..hihihi.. K peace No war bebeh...

I LikE ThIS!! GooD news..




Akibat keboringan yg melampau... ak godek2 la espn sport alik2 tgk Aguero nk blah msk chelsea 40M.. wow.. mmg best r.. lgi pun mmg ak ske sgt kt aguero ni pun.. pape pun kte usha statement dya.. Harap2 leh la Aguero msk.. coz larangan Chelsea myb x hbs g kot.. tahla xhegat la plak..

Only recently Aguero was quoted as saying how much he admires players such as Frank Lampard and Didier Drogba, which was naturally interpreted as a 'come and get me' message to the Blues.

"Chelsea are a great club,'' Aguero was quoted as saying. ''They have become one of the most feared in Europe over recent years. London would be a really amazing city to live in as well - myself and my wife could be really happy there."..

Sunday, May 2, 2010

Waaa.. Manyak Laju ooo (jDownload)



Pas layan Adna sempit ep 4.. teringat plak nk bg korg satu enjin donload yg mendownload dgn sepantas yg bleh..hihihi.. Jdownloader boleh mendonload trus dri link Hotfile, rapidshare n file2 yg len..

Cara mendonlod :-

1. Paste link yg hendak didonlod cth http://hotfile.com/dl/40671594/9402cbc /Adnan.Sempit.Episod.04.DiMENSi.part1.rar.html

2. Pg kt link grabber dan paste Url..

3. Tekan butang play

4. enjoy r p lgi..huhuhu

P/S : Kelajuan nya adalah tertakluk kepada berapa cepat server anda menerima permintaan anda.. selepas diterima brulah ianya dapat mendonlod.. tq..

HAha.. LAwak2.. MedIA oh MEdiA




hahaha.. kecian kt aRshavin kne maki free2 gn wenger.. rpe2yer media slh translate apa yg dya ckp.. n media tokok tmbh cter2 dya 2 padahal punyalah dya loyal gn Arsenal.. Kt cni Kte le tgk kta2 dri beliau..

t is not the first time these reported comments from Arshavin have hit the headlines, but the former Zenit St Petersburg midfielder - who joined Arsenal in a £15 million deal in January 2009 - insists things can be taken out of context.

"I am often translated wrongly,'' Arshavin said in Russian newspaper Sport Express. "If I talk to the English press, there is no problem, but when I say something in Russia, some special news agency takes it, translates it and sells these quotes.

"During the process of interpretation they translate my words as they see fit. I find this unpleasant. People might think I said something that, I fact, I never said.'

"I respect the club and I am happy that I am a part of it. I am very grateful to the Arsenal fans, who love me.'
'

FAkTa Menarik PaSai MC D..



Mustahil ada yang tidak mengetahui apa itu McDonald’s. Silap-silap ada yang memang tiap-tiap hari makan kat sana. Kepada yang mengada-ngada tak tahu, McDonald’s adalah franchise makanan segera yang terkemuka di dunia. Berikut adalah beberapa fakta dan trivia menarik tentang McDonald’s agar boleh menambahkan ilmu anda tentang makanan segera kesukaan ramai itu.

1. Big Mac telah dicipta oleh Jim Delligatti pada tahun 1967 di sebuah restoran McDonald’s di Uniontown, Pennsylvania
2. Harga asal Big Mac adalah 49sen USD.. (hohoho kalau sekarang harga dia macam tu, tiap-tiap hari aku bawak bekal Big Mac)
3. Secara puratanya, terdapat 178 biji bijan di bun sesebuah Big Mac
4. Di India, nama Big Mac ditukar kepada Maharaja Mac yang menggunakan daging kambing kerana masyarakat India tak boleh makan daging lembu.
5. McDonald’s drive through pertama adalah di Sierra Vista, Arizona yang mula beroperasi pada 24 Januari 1975
6. Orang di Jepun akan menyebut McDonald sebagai “Makudonarudo”
7. Ronald McDonald boleh berbicara dalam 25 bahasa
8. Sarah Michelle Gellar pernah disaman oleh McDonald pada usia 4 tahun kerana dialog “Do I look 20 per cent smaller to you? I must have at McDonalds because their hamburgers are 20 per cent smaller than Burger King’s.” dalam iklan Burger King’s
9. Nama McDonald’s diambil daripada nama keluarga Dick McDonald dan Mac McDonald yang merupakan orang pertama yang membuka restoran McDonald’s pada tahun 1940.. (nasib baik nama burger yang popular tu Big Mac dan bukan Big …. hehehe)

By Cisdel.com

GaDget MeLaJuKan MUSANG Berapi!!!!




Firefox anda mcm ciput... firefox anda semput mcm moto kapcai... ya... disini ada satu penyelesaian untuk melajukan tenet anda yg ciput 2... dengan ada ye gadget ini katakan TIDAK kepada keslowan atau kelembaban.. ia meningkatkan kelajuan internet anda.. try r..

Modus OpErANdinya :--

1.tutup sumer window tenet anda
2.install..
3.Klick button speed up..
4.Usha Firefox blik.. n wallah..magnifico


http://www.crystalidea.com/download/speedyfox.exe <----- Paste LINK

Saturday, May 1, 2010

InFO LeLAwOk Saje2..

Info Menarik

View PDF | Print View
by: matlempang
Word Count: 174
Date: Sun, 11 Mar 2007 Time: 5:16 PM
0 comments

Info Menarik 1:
Tahukah Anda? Orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta dunia dan tidak pernah juga rungsing pasal akhirat ialah Orang Utan.

Info Menarik 2:
Tahukah anda? Aurat dan Urat adalah dua perkara yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang terlalu mendedahkan aurat, urat lelaki akan membengkak di sesuatu kawasan.

Info Menarik 3:
Tahukah Anda? Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesel L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

Info Terkini 4:
Tahukah anda? Cabai dan Cibai adalah dua perkataan yang berlainan maksud. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap cibai kat depan orang-orang tua.

Info menarik utk hari ini:
Tahukah anda? Kondom dan kondominium adalah dua perkara yg berbeza, tetapi byk kondom² yang terbuang dpt ditemui di dalam kondominium yg terbiar kosong...

PoLLOw3R PaPa!!!

Lam mce satu hari ni Pollower pa dh cecah 30 org.. waa... nilah org kta jauh perjalanan mkin byk Pollower2..hahaha.. anyways thank u guy pollow papa.. i like..

SetElah DiRAyu Oleh SeSeorang.. Adeh!!!..

TAG WASIAT MISTERI..

Adeh.. Kne jga k Lembu nih.. Mls yerr.. xpela nt ak upah la org jga lmbu nih gne duit nuffnang..hohoho..$$$.. Wasiat ini ku terima dripada Azie.. ye Tq ek.. tp xske r kaler itam.. nk kaler warna warni..huhuhu..


ini lah lembu tersebut.



Syarat-syarat sebelum terima wasiat ni..:

1. Thank & link the person that gave you the cow

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active

- Hafiz
- joeterry
- InsanBiasa
- Shiwawaeyenie
- Jalil
- Azizi
- kaizen


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.


4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

* Ehm.. pe 2 tV?. lmer dh xtgk bnda 2.. lpe dh..

* Menguap2 dlu..

* Tido.hahaha.. taw2 bil bulan melambung..

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:

* Sambal TOTOK

* Cakir Ayam

* Belalang Goreng



6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

- eh, mlula nk bgtaw.. agk2 law kira kaki gn tgn x ckp kot


7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

- hurmm.. sng jer.. mls nk pk suh mak cri kn..hohoho

Tgk Bola kt Tenet free (LIVE)



http://hotfile.com/dl/34398454/aa23773/SopCast-3.2.9.zip.html <----- LINK


Haaaa.. ni nk share skit r software yg leh tgk Bola Pree.. Tp PasTikan TEnet 2 agk Lju la law Slow.. Org Bwk Bola Pun TGK mcm kura2 bwk bola..hahaha.. Anywhere, Enjoy...Law Xde duit lebeh nk byr Astro atau Kdi MaMak Tmpt Korunk 2 Asyik Pnh je..
Leh la saVE Bjet Tgk kt umh...

LIST Tok Tgk Channel (http://www.livefootballtvs.com)

1) Tgk Liga yg korunk nk usha - EPL, La Liga, German, UeFa dan len2..

2) Clik kt match yg korunk nk Usha (Eng,Rom, Rusia atau China k) eh sukatila sng ckp..

3) Copy Address then paste kt Engine Sopcast 2...

4) Layan la p lgi...

ALaRm!! KriNG3x..





Alarm Clock Pro - alarm clock and scheduler. With the program you can easily plan your day from morning till night, and trust her performance of routine operations, such as download and run to your cell phone.

Ni antara FUngsi yer...

Features:
• Sending text messages to your phone
• Playback of audio or video file
• Repetition and auto-stop media files
• Increasing the speed of playback of media files
• Change the volume playing media file
• Repeat your media files on the number of times or at specified time
• Open documents and applications
• Playing a web broadcasts
• Playing of iTunes playlists
• Stop, pause and resume the audio file in iTunes
• Opening Web Sites
• Sending e-mail with attachments
• Connection and disconnection of internet connection
• Starting or stopping a screen saver
• Capture screenshots
• Display and / or pronunciation of the text
• Automatic prompting the computer from hibernation
• Translation of the computer goes into hibernation
• Starting your computer
• Turn off computer
• Increase or decrease the volume in the system

OS: Windows 2000 / XP / Vista / 7
Language: English
License: Free (Portable)
Size: 40 Mb

Download:
http://letitbit.net/download/7162.b7064682...rtable.rar.html

GaDgET PaPa YG BEk Yer

Gadget2 Bru.. Nice..



Real Player yg bru



Korunk taw p gne Real Player kn.. P Fungsi dya kn.. son donload saja Player itu..hoho

http://hotfile.com/dl/40623055/7b12d66/RealPlayer_SP.rar.html <----- Link

WINAMP BRU



Bgi mereka yg ske m'dengar music ketika waktu sush n senang.. so, pe lgi Donlod jer

OS: Windows® 98/ME/2000/2003/XP/Vista/7
Language: English
License: Cracked
Size: 11.3 Mb

Download:
http://letitbit.net/download/2257.2f25fbe35c930756a087bbcf9/Winamp_5.572_En.x86.Cracked.exe.html <-------------- LINK

KRING2.. Tik2 wakto berdetik





Alarm Clock Pro - alarm clock and scheduler. With the program you can easily plan your day from morning till night, and trust her performance of routine operations, such as download and run to your cell phone.

Ni antara FUngsi yer...

Features:
• Sending text messages to your phone
• Playback of audio or video file
• Repetition and auto-stop media files
• Increasing the speed of playback of media files
• Change the volume playing media file
• Repeat your media files on the number of times or at specified time
• Open documents and applications
• Playing a web broadcasts
• Playing of iTunes playlists
• Stop, pause and resume the audio file in iTunes
• Opening Web Sites
• Sending e-mail with attachments
• Connection and disconnection of internet connection
• Starting or stopping a screen saver
• Capture screenshots
• Display and / or pronunciation of the text
• Automatic prompting the computer from hibernation
• Translation of the computer goes into hibernation
• Starting your computer
• Turn off computer
• Increase or decrease the volume in the system

OS: Windows 2000 / XP / Vista / 7
Language: English
License: Free (Portable)
Size: 40 Mb

Download:
http://letitbit.net/download/7162.b7064682...rtable.rar.html

Gadget Tgk Bla Free (LIVe 2)



http://hotfile.com/dl/34398454/aa23773/SopCast-3.2.9.zip.html <----- LINK


Haaaa.. ni nk share skit r software yg leh tgk Bola Pree.. Tp PasTikan TEnet 2 agk Lju la law Slow.. Org Bwk Bola Pun TGK mcm kura2 bwk bola..hahaha.. Anywhere, Enjoy...Law Xde duit lebeh nk byr Astro atau Kdi MaMak Tmpt Korunk 2 Asyik Pnh je..
Leh la saVE Bjet Tgk kt umh...

LIST Tok Tgk Channel (http://www.livefootballtvs.com)

1) Tgk Liga yg korunk nk usha - EPL, La Liga, German, UeFa dan len2..

2) Clik kt match yg korunk nk Usha (Eng,Rom, Rusia atau China k) eh sukatila sng ckp..

3) Copy Address then paste kt Engine Sopcast 2...

4) Layan la p lgi...

DuTa TAyaR..



hahaha.. sejibik dooo.. Perhatian : anda disarankan untuk jgn menyeksa ank anda.. tima kasih..

SoftWare UShA BolA KT teNET.. (LiVE)



http://hotfile.com/dl/34398454/aa23773/SopCast-3.2.9.zip.html <----- LINK


Haaaa.. ni nk share skit r software yg leh tgk Bola Pree.. Tp PasTikan TEnet 2 agk Lju la law Slow.. Org Bwk Bola Pun TGK mcm kura2 bwk bola..hahaha.. Anywhere, Enjoy...Law Xde duit lebeh nk byr Astro atau Kdi MaMak Tmpt Korunk 2 Asyik Pnh je..
Leh la saVE Bjet Tgk kt umh...

LIST Tok Tgk Channel (http://www.livefootballtvs.com)

1) Tgk Liga yg korunk nk usha - EPL, La Liga, German, UeFa dan len2..

2) Clik kt match yg korunk nk Usha (Eng,Rom, Rusia atau China k) eh sukatila sng ckp..

3) Copy Address then paste kt Engine Sopcast 2...

4) Layan la p lgi...

MOUrs RoCK!!! CoNgRAtE..



LONDON - Jose Mourinho dibanjiri khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada barisan pemain Chelsea selepas kejayaannya membimbing Inter Milan mara ke final Liga Juara-Juara.

Selepas meninggalkan Chelsea kira-kira tiga tahun lalu, jurulatih kelahiran Portugal itu tetap mempunyai satu ikatan yang rapat dengan pemain-pemain bintang Chelsea.

Disebabkan itu, Mourinho menerima ucapan tahniah daripada bekas pemain-pemainnya selepas kejayaan Inter menyingkirkan juara bertahan, Barcelona dalam saingan separuh akhir.

"Ketika saya membimbing Chelsea kami hampir-hampir untuk layak ke final Liga Juara-Juara sebanyak dua kali tetapi inilah bola sepak kerana pasti ada yang menang dan kalah.

"Kali ini bersama Inter, saya berjaya melakukannya dan secara jujurnya, saya dibanjiri ratusan SMS sejurus beberapa saat sebelum wisel penamat dibunyikan," jelas Mourinho yang membimbing Chelsea selama hampir tiga musim.

Dengan kejayaan tersebut, anak-anak buah Mourinho dijadual berdepan dengan Bayern Munich pada aksi final di Santiago Bernabeu pada 22 Mei depan.

"Bayern sebuah pasukan yang baik dengan dibimbing oleh jurulatih yang hebat.

"Kami menghormati mereka tetapi kami mahu memenangi gelaran juara. Saya tidak mahu pasukan saya terus dibuai mimpi berikutan kejayaan melangkah ke final," tambah Mourinho. - Agensi


Inilah yang dikatakan HuJan Batu DiNegera sendiri, HuJan SmS di NEgAra OrANG

GeEk MAlaYsIan Vs GeEk Indon




Godam Indon

Dalam minggu nie seluruh warga cyber telah dikejutkan oleh kehadiran sekumpulan hackers dari pelbagai pelusuk indonesia yang telah melancarkan gerakan “Ganyang Malaysia” , sama seperti gerakan “Ganyang Malaysia ” yang dipelopori oleh Presiden Sukarno semasa konfrantasi diantara Malaysia dan Indonesia di dalam usaha Presiden Sukarno hendak menubuhkan Indonesia Raya.

Isu Gerakan Ganyang Malaysia ini muncul kembali kerana tidak puas hati dengan tindakan kerajaan Malaysia mengenai isu PATI(Pendatang Asing Tanpa Izin) dan mengenai Pulau Ambalat , dimana kerajaan Malaysia telah memberi konsensi mencari gali minyak di Pulau Ambalat kepada syarikat Shell. Indonesia membantah tindakan Malaysia kerana Indonesia mendakwa Kepulauan Ambalat milik Indonesia. Media Massa Indonesia yang memainkan sentimen Gerakan Ganyang Malaysia sehingga mengundang sekumpulan ‘ hackers’ untuk melancarkan Gerakan Ganyang Malaysia nie menerusi cyber.

Gerakan mendeface web-web kerajaan , universiti dan web perseorangan begitu teliti dan msg yang di tulis di muka hadapan adalah beitu jelek.Gerakan ini begitu terancang dan dianngotai oleh pelbagai group hacker di Indonesia seperti group Medan Hacker yang mempunyai channel IRC di server Dalnet. Kumpulan ini telah banyak mendeface web-web Malaysia..lebih kurang 22 web telah kena deface seperti yang disenaraikan di bawah.

1. Universiti Sains Malaysia (2x)
2. Malaysian Communications and Multimedia Commission
3. Suhakam
4. Ministry of Energy, Water and Communications
5. Jabatan Kerja Raya (2x)
6. Royal Malaysian Customs
7. KLpages.com (by Telekom Malaysia)
8. mobile2u.com.my
9. Sultan of Perak
10. Perak Museum
11. XPTranslation’s BBS (A Malaysian translation company)
12. Jabatan Perkhidmatan Penerangan Malaysia, Perak
13. Perak Veterinary Department
14. Multimedia University
15. National Productivity Council
16. United Nations Development Programmes in Malaysia
17. Malaysian Amateur Radio Emergency Services Society
18. Islamic Information & Services Foundation (IIS) (Same vulnerability as my old guestbook)..
19. Japan Club KL forum
20. Terra-Lingua(Austrian site but filled with hate-Malaysia text, supposedly for the Ambalat case.)
21. TourMalaysia Travel Agency
22. Era Edar Marketing Sdn Bhd (Google cache of the hacked page)

Persoalannya dimana Hackers Malaysia yang lain, dimana sebelum ini sungguh aktif mendeface web-web di Malaysia. Mujur la ada seelintir Hackers di Malaysia telah melancarkan kembali serangan kepada web-web di Indonesia..Dan pagi ini saya telah mendapat msg daripada kawan saya dan memberitahu list terbaru yang web-web Indonesia yang telah di deface oleh Symphoenix.ClanZ. Terima Kasih kerana telah menyahut seruan “Gerakan Godam Indonesia “. Di bawah nie list web-web indonesia yang telah digodam oleh Symphoenix.ClanZ

http://webserver.sby.rad.net.id/
http://www.surya.co.id/
http://www.indoturtle.web.id/
http://www.cta.co.id/
http://dev.surya.co.id/
http://www.gafeksi.or.id/
http://www.surabaya-noor.com/
http://www.sby.rad.net.id/
http://www.bumipalapa.co.id/
http://www.apbmi-sby.or.id/
http://www.dinamikacargo.co.id/
http://www.contiforma.co.id/
http://www.fourthr.co.id/
http://www.gapeknasjatim.or.id/
http://www.gigafm.co.id/
http://www.ginsi-jatim.or.id/
http://www.ibmt.ac.id/
http://www.iglas.co.id/
http://www.imcsby.or.id/
http://www.itps-sby.ac.id/
http://www.laban-raya.co.id/
http://www.mesran.co.id/
http://www.metrofm.co.id/
http://www.wijayafm.co.id/
http://www.ptbbi.co.id/
http://www.stieprimavisi.ac.id/
http://www.pt-gcs.co.id/
http://www.stiep.ac.id/
http://www.tulungagung.go.id/
http://www.ometracoaryasamanta.co.id/
http://www.st-louis1-sby.sch.id/
http://kpu.surabaya.go.id/

HIDUP MALAYSIA!

TiPs Of Da Month



Klik GAMBAR untuk Gambar Penuh(Gambar pendek)

Sempena hari Final U sedunia ni... Sy nk kongsi la sedikit2 tip2 to berjaya lam Final.. Ni tips saya dapt dri Cekgu Teknik sy.. dya pun ada pesan mcm ni gak.. chill out n watch out..