BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Followers

Wednesday, July 28, 2010

Kuang-KUang-Kuang



Sepasang suami isteri yang telah mempunyai 3 orang anak, sedang berbual sambil menonton TV di dalam bilik mereka. Si isteri bertanya kepada suami beberapa soalan.

* Isteri : Bang, kalau saya mati dulu, abang kahwin lagi tak ?
* Suami : Abang rasa, abang mungkin kahwin lagi. Kerana, anak-anak kita perlukan orang yang boleh beri perhatian. Makan minum abang pun adalah orang yang sediakan.
* Isteri : Habis, kalau abang kahwin lagi, abang kasi ke dia duduk rumah kita.
* Suami : Ye lah. Sebab rumah ni mahal, takkan nak biar kosong macam tu saja?
* Isteri : Abang kasi ke dia guna bilik, kita, toilet kita ?
* Suami : Ya yang, sebab takkan abang nak buat bilik lain khas untuk dia. Nanti bilik ni, membazir pulak.
* Isteri : Abang kasi ke dia pakai almari kita ?
* Suami : Ye yang, almari kita ada 4 pintu takkan nak bagi org lain pulak.
* Isteri : Abang kasi ke dia pakai katil kita ?
* Suami : Terpaksalah yang. Sebab katil kita tu baru je beli sebulan.
* Isteri : Baju tidur saya, pijama dan towel saya ?
* Suami : Takkan itu abang nak bagi kakak & adik awak. Jadi, daripada tak dipakai, lebih baik kalau abang kasi dia aja.
* Isteri : Handbag saya, kasut saya, golf set saya ?
* Suami : Itu tak boleh, sebab dia suka handbag kaler maroon, kasut dia saiz kecil daripada awak, saiz 5, golf set tak boleh sebab dia kidal ...
* Isteri : ????!!!!!
* Suami : ( Dalam hati ) Alamak kantoiii !!

P/S : law bini ty.. wat bodo je erk..

Tuesday, July 27, 2010

PETUA MeNGHaLAu ChEMUt



Rumah anda ada banyak semut tak?
Tahu tak macam mana kita dapat menghalang semut daripada memasuki balang gula / bekas makanan / tin susu anda?

Begini caranya:
1. Ambil kapur tulis (atau chalk) *Kalau boleh guna yang warna putih lagi baik

2. Dengan menggunakan kapur tersebut, buatkan garisan sempadan menutupi tempat balang gula anda disimpan

**Semut tak suka kepada kapur (CaCO3). Bila semut nampak saja garisan sempadan kapur tersebut, pasti ia tak akan mendekatinya.


******************************************************************************


Tambahan sikit..

Kalau ruang nak lukis garisan tak ada atau tak cukup, ambik tali yang dibuat dari kapas atau kain (yang boleh menyerap cecair), celupkan dalam minyak masak.

Lepas tu ikatkan sekeliling balang tersebut. InsyaAllah, semut tak lintas tali tu. (sebelum ikat, perahlah dulu tali tu. tak perah karang, meleleh lak minyak tu nanti!)

Friday, July 23, 2010

PETUA MENINGKATKAN DAYA INGATAN



Sebenarnya, kita dapat meningkat daya ingatan atau mengurangkan risiko menjadi pelupa dgn mengamalkan tips-tips di bawah secara berterusan. Lebih baik jika kita mempraktikkan ketika usia masih muda supaya kelak di hari tua kita tidak menjadi terlalu pelupa. Antaranya ialah:

* Membaca Al-Quran
Sekiranya anda seorang Muslim, amalkan membaca Al-Quran walau sehelai muka surat setiap hari. Membaca Al-Quran dapat menerang jiwa, menenangkan perasaan dan menajamkan daya ingatan dengan lebih baik.

* Amalkan Tidur Yang Cukup
1/3 hidup kita dihabiskan dengan tidur. Namun ada orang yg suka tidur lewat atau mengabaikan tidur yg cukup. Badan perlu rehat. Keletihan hanya akan mengganggu maklumat/data yang telah disimpan oleh otak dan juga menjejaskan kemampuan untuk mempelajari sesuatu yg baru. Oleh itu, amalkan tidur yg cukup di malam hari kerana ia dapat membantu daya ingatan kita berfungsi.

* Mengawal Tekanan
Tekanan hanya akan membuat jiwa anda tidak tenteram dan menyebabkan kesihatan anda terganggu. Anda juga lebih cenderung untuk menjadi seseorang yang tidak peka dengan keadaan persekitaran. Anda tidak dapat berfikir dengan jelas dan daya ingatan anda juga terjejas. Oleh itu, kawal tekanan anda dengan baik seperti bermeditasi, membaca Al-Quran, yoga, sauna, aromaterapi dan sebagainya.

* Berhati-hati Dengan Pengambilan Vitamin atau Makanan Tambahan

Sesetengah produk yg dijual di kaunter atau farmasi tidak sesuai dengan kita. Ada yg kononnya dapat meningkatkan daya ingatan. Tetapi sebaliknya ada yang memberi kesan sampingan. Oleh itu, lebih baik jika kita mendapatkan makanan kesihatan yg diperlukan oleh tubuh badan kita dari produk yang telah diakui oleh Kementarian Kesihatan dan mendapat kelulusan JAKIM serta pakar pemakanan yang bertauliah sebelum membeli makanan tambahan.

* Bersenam
Bersenam dapat menggerakkan otot-otot dan melancarkan peredaran darah ke otak.Oleh itu, daya ingatan kita juga akan menjadi lebih baik.Amalkan senaman walaupun sekadar berjalan kaki.

* Elakkan Kemurungan

Kemurungan dalam hidup akan menyebabkan hidup anda tidak ceria. Anda sentiasa berada dalam keadaan tidak segar dan rasa kecewa. Lama-kelamaan ia turut menjejaskan daya ingatan anda dan membuat anda tidak hirau dengan persekitaran anda. Ubatilah kemurungan sebelum menjadi serius dengan berjumpa psikiatri atau beramal-ibadah mendekatkan diri kepada Allah SWT.

* Awasi Pengambilan Ubat

Daya ingat mungkin menjadi lemah dengan pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti pil hormon, ubat darah tinggi, anti-kemurungan dan sebagainya. Jika anda menghadapi masalah daya ingatan disebabkan pengambilan ubat, konsultasi dengan doktor. Jgn mengambil ubat tanpa arahan doktor.

* Belajar Sesuatu yang Baru

Cubalah aktifkan pemikiran anda dengan mempelajari sesuatu yang baru misalnya Bahasa Jepun, kursus kemahiran jangka pendek, menjahit, atau menghadiri ceramah dan motivasi.

CBE teKa



hahaha.. law korg Pndi korg teka apa yg tselit..hahahaha

penggemar donlod




Free Rapid Downloader is a simple Java downloader that supports downloading from Rapidshare and other file-sharing services. Simply copy and paste your links from a browser to this application. FreeRapid Downloader will handle the rest itself. No more clicking or uncomfortable waiting.
Main Features
Klik readmore untuk download/view video

* support for concurrent downloading from multiple services
* downloading using proxy list
* download history
* smart clipboard monitoring
* automatic checking for file?s existence on server
* auto shutdown options
* automatic plugins updates
* simple CAPTCHA recognition
* works on MS Windows, Linux and MacOS
* easy to use
* multilanguage interface ? Czech, Brazilian portuguese, Danish, English, French, German, Hungarian, Chinese, Indonesian, Italian, Japanese, Polish, Russian, Slovak, Spanish, Turkish, Ukrainian
* looks amazingly
* simply works!


Download
http://rapidshare.com/files/316622281/FreeRapid-0.83U1-Azri92Collection-.rar
OR
mediafire:-
http://www.mediafire.com/download.php?gzkoz2yjmzn

gadget tenet lju..



Internet Cyclone v2.02 | 1.92 Mb

Internet Cyclone - adalah, kuat mudah, Internet Optimizer untuk Windows 95, 98, ME, NT, 2000 dan XP yang dirancang untuk secara automatik mengoptimumkan tatacara Windows yang akan meningkatkan kelajuan sambungan internet anda hingga 200%. Internet Cyclone serasi dengan semua modem dan kecepatan tinggi LAN, ISDN, CABLE, DSL, T1 atau Sambungan lain.

Perisian ini masih akan berguna bagi anda setelah meng-upgrade sambungan Internet anda. Dengan menggunakan software ini dijamin anda akan mendapatkan kelajuan Internet lebih cepat untuk masa anda sedang online. Surfing, download file, email, bermain game online, dan apa pun yang anda lakukan talian akan lebih cepat. Ini adalah perisian yang sangat baik untuk modem dial-up lambat serta Sambungan kelajuan tinggi akses. Perisian ini akan sangat berharga kepada anda sebagai anda terus meng-upgrade komputer dan sambungan. Ini akan bekerja dengan semua Sambungan dan semua pelayar sehingga akan tetap sangat berguna bagi anda di masa depan. Anda perlu menggunakan Internet Cyclone sebagai alternatif REAL untuk upgrade mahal.

Apakah yang boleh Internet Cyclone menawarkan kepada anda?

- Internet Cyclone mengoptimalkan tatacara Windows secara automatik atau anda boleh melaraskan mereka.
- Anda boleh mempercepatkan sambungan internet tanpa mengubah Hardware anda.
- Bekerja dengan semua Browsers.
- Hal ini serasi dengan semua-Dial Up modem dan kelajuan tinggi LAN, CABLE, DSL, DSL (PPPoE), T1 atau Sambungan lain.
- Internet Cyclone akan mempercepat web surfing, game online, e-mel, chat dan persidangan video dan itu akan bahkan mempercepat download.


http://rapidshare.com/files/408370451/Internet.Cyclone.v2.02-FFF.rar

Tuesday, June 1, 2010

TEst MtA Korang... Dont noty2..

EYES TEST

Look at the picture below very carefully
Apa yang korang nampak dan fikir? Apa yang 1st terdetik dalam hati korang, letak kat komen. Jangan klik read more dulu. Klik read more lepas korang taip komen. Kita tengok siapa yang kena!!



Have you noticed the girl in the background?
Noticed her bum?

Well look at the picture carefully!
if your answer is YES then go and see an OPTOMETRIST!!!

What you see is the shoulder of the girl taking the picture!!!

Eye test ni boleh juga dijadikan brain test. 1st time tengok dah nampak 'benda' lain, maknanya otak korang kena cuci dengan clorox! Aku lagi bagus, 1st time tengok ingatkan gambar ni nak tunjuk gambar hantu kat belakang tu. Aku ingatkan perempuan kat belakang tu hantu. Errkkk..mata aku ni jenis apa ye?